Návrh a realizace programu pro měřicí přístroj EXFO FTB-5700

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem mé bakalářské práce je realizace programu pro automatizované měření disperze optických sítí. Práce v první části stručně vysvětluje optická vlákna, disperze a typy jejího měření. Je zde popsaná chromatická (CD) a polarizační vidová (PMD) disperze. Dále je v práci popsané programování pro Windows pomocí Windows 32 API. Jedná se zejména o popis vytvoření okna aplikace, práce klávesnice a myši ve Windows, zasílání zpráv proceduře okna a ovládací prvky ve Windows. V poslední části je popis realizace programu a podrobnější popis nejdůležitějších funkcí. Také se zde nachází výsledné grafy CD a PMD z testovacích automatizovaných měření.
Main goal of my Bachelor’s thesis is to realize the program for the automatic measurement of optical networks. First part of this project describes the optical fiber, dispersion and types of measurement. There are described chromatic (CD) and polarization mode (PMD) of dispersion. There is described the programming for Windows by using Windows 32 API. Main part are description of creating window of application, work of keyboard and mouse in Windows, sending messages to window procedure and controlling parts in Windows. There is a description of the program and more detailed description of the most important functions in the last part. We can also find here the graphs CD and PMD from the testing automatic measurements.
Description
Citation
STŘÍTESKÝ, R. Návrh a realizace programu pro měřicí přístroj EXFO FTB-5700 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Bylo by možné použít i jiný programovací jazyk než C/C++ a .NET? Student věděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO