Kvantifikace přesnosti brousicího procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této práci je popsán brousicí proces včetně technologických podmínek s identifikací pohybů a rychlostí při broušení. Jsou zde popsány brousicí nástroje, stroje, jejich rozdělení a charakterizování. Dále pak technologické vlivy na přesnost brousicího procesu a některé dosahované parametry přesnosti broušené plochy a jejich statistická interpretace.
In this work, there is described an abrasive process including technological terms with an identification of motions and a speed of grinding. Then there are described abrasive tools, machines, their distribution and description. Further technological factors on accuracy of abrasive process and some reached parameters of the accuracy and their statistic interpretation.
Description
Citation
ŘEHÁK, P. Kvantifikace přesnosti brousicího procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Brychta (člen) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Proč se pro příklad 4.2 na straně 78 zvolil koeficient spolehlivosti 0,95? Jaké přísady patří mezi pórotvorné komponenty? Proč se pro tvrdý broušený materiál volí měkký brousící kotouč? Popište princip dynamického vyvažování brousících kotoučů. Jaké teploty dosahují třísky při brousících operacích a k jakým změnám dochází v povrchové vrstvě obrobku? Proč se intervalový odhad střední hodnoty maximální výšky profilu Rz a střední aritmetické hodnoty drsnosti Ra počítá jako jednostranný? Jaké znáte další druhy upínačů pro upínání brousících kotoučů? Co znamená uváděný pojem „absolutní přesnost“? Vysoko rychlostní broušení, použití a popis. Student seznámil komisi s obsahem DP a zodpověděl doplňující otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO