Polymery pro zdravotnictví a medicínu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce pojednává o polymerech, které je možno potkat v medicíně a zdravotnictví. Celkový koncept pojednává o již známých produktech v tomto odvětví i o možnostech výzkumu a jejich rozšíření. Pod pojmem polymerní aplikace v medicíně si většina lidí vybaví injekční stříkačky, katetry, latexové rukavice atd. Tato práce se snaží poukázat, jak velké možnosti se skrývají ve výzkumu polymerních materiálů. Různorodost vlastností, které jsou potřeba, je opravdu velká. Od biodegradovatelných polymerů na potahované tablety, tak také polymery s vysokou pevností na zubní implantáty.
This bachelor thesis discusses polymers that are used in medicine and healthcare. In general, it addresses the field’s already known products and their possible further research and spreading of their use. Most people imagine medical polymer applications mainly in the forms of syringes, catheters, latex gloves, and the like. This text’s goal is to point out how much potential there is in further research of the material allowing for qualities as varied as biodegradable pill coating and high resistant dental implant.
Description
Citation
JAHODOVÁ, D. Polymery pro zdravotnictví a medicínu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (člen) doc. Ing. Klára Částková, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Jan Kohout, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Chlup, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO