Variantní řešení výroby modulární skříně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce oboru Strojní inženýrství je zaměřena na návrh a zhodnocení vhodnosti technologií, potřebných k výrobě modulární skříně, určené pro elektrické rozvaděče typu STX, sériového označení IP55 / IK09, která je vyráběna firmou TVD - Technická výroba, a.s.. Těmito technologiemi jsou vysekávání na vysekávacím lisu, řezání laserem a plazmou, ohraňování na ohraňovacích lisech, svařování metodami MAG/MIG, WIG a odporové svařování, povrchová úprava pomocí nanášení práškových barev, žárové zinkování a černění. Z hlediska ekonomie výroby a jakosti výrobku byl jako nejvhodnější postup výroby zvolen stávající a sice výroba polotovaru na vysekávacím lisu, ohranění, svařování metodou MAG a lakování práškovými barvami.
Bachelor's dissertation in subject Mechanical Engineering is focused on suggestion and evaluation suitable of technologies which are used for production of modular cabinet determined for switchboard cabinets STX, serial marking IP55/IK09 produced by company TVD - Technická výroba, Inc.. Technologies used for production are punching, cutting by laser or plasma beam, bending, welding MAG/MIG, WIG and spot welding. Surface finish is done by powder painting, zinc plating or anodization. In point of economical and quality view as the best procedure was choosed punching, bending, welding by MAG technology and powder painting.
Description
Citation
VALČÍK, M. Variantní řešení výroby modulární skříně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student obeznámil zkušební komisi s obsahem své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta. Otázky: 1. Co jsou to ohyby větších rozměrů? 2. Která z metod je výhodnější - WIG nebo TIG? 3. Čím byla ovlivněna volba materiálu? 4. Jakou jinou technologií lze danou součást - skříň vyrobit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO