Harmonizace daně z příjmů fyzických osob v Evropské Unii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou týkající se harmonizace daně z příjmů fyzických osob. V úvodu se bude zabývat údaji o vzniku Evropské Unie a společném trhu a také již dosaženého stupně harmonizace daně z příjmů FO. Dále si projdeme současné návrhy na řešení této problematiky. A zhodnotíme klady a zápory jednotlivých variant.
This thesis deals with the question of tax on personal income harmonization. The introduction will talk about the founding of the European Union and the Free Market and the already existing level of harmonization of tax on personal income. Next, we will talk about the current solvation of this issue. And assess positives and negatives of each variant.
Description
Citation
PAVLOVÁ, V. Harmonizace daně z příjmů fyzických osob v Evropské Unii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) JUDr. Lenka Hrstková Dubšeková (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Kristína Sághy Estélyi, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Hanušová: Vysvětlete své tvrzení "harmonizace daní je omezením fiskální politiky"? Dochází k přemísťování obyvatel do jiných zemí za účelem snížení daňové zátěze? V čem spatřujete přínos vaší práce? Jakým směrem se vyvíjí zdaňování právnických osob? - částečně zodpovězeno Ing. Ptáček: Jak můžete posoudit vývoj harmonizace, pokud se ve své analýze zabýváte analýzou tří malých států v rámci Evropské unie? V jaké části se nachází "vlastní návrhy řešení"? Jsou vámi zpracované případy, které souvisí s problémy spojenými s harmonizací daní v rámci Evropské unie, promítnuty do české legislativy? - částečně zodpovězeno JUDr. Hrstková Dubšeková: Z jakého důvodu nejsou v obsahu uvedeny veškeré části vaší bakalářské práce? - částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO