Hluková analýza zvukových signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V teoretické části této práce jsou shrnuty základní pojmy a veličiny spojené s měřením hluku a jeho statistickou analýzou. Praktická část práce je zaměřena na implementaci kmitočtové a časové filtrace podle technické normy IEC 61672 a statistické analýzy měření v programovacím prostředí MATLAB. Na závěr je vytvořená aplikace otestována na reálných datech a výsledky měření jsou srovnány s výsledky naměřenými digitálním hlukoměrem.
The theoretical part of this work deals with the basics of acoustics, noise measurement and statistical noise level analysis. The application part focuses on the implementation of the frequency and time weighting according to the technical standard IEC 61672 and the statistical noise level analysis in MATLAB programming environment. Finally the reliability of the application is tested on real data and the results are compared to those measured by a digital Sound Level Meter.
Description
Citation
KABAROVÁ, A. Hluková analýza zvukových signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
V práci zmiňujete časové konstanty i s konkrétními hodnotami. Uveďte vztah, ve kterém se tyto časové konstanty uplatňují ve výpočtu. Co by mohlo být příčinou odchylky výsledků Vašeho kódu od profesionálního měřicího přístroje? Máte nějaké návrhy jak kód optimalizovat? Doplňte, prosím, grafické zobrazení výsledků z tabulky 4.1. Proč se používájí AC filtry?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO