Dvounohý kráčivý robot

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit se s problematikou pohybujících se robotů, dále návrh a realizace bezdrátově řízeného dvounohého kráčivého robota. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická. Zabývá se možnostmi senzoriky a bezdrátovými komunikačními technologiemi, využitelnými v robotice. Druhá část obsahuje návrh konstrukce, chůze a elektroniky robota. Výsledkem práce je realizace robota řízeného z počítačové aplikace pomocí bezdrátové technologie Wi-Fi.
The aim of this work is to present the topic of walking robots, the design and construction of a two-legged wirelessly controled robot. The work is divided into two parts. The first one is theoretical. It addresses the possibilities of sensorics and wireless communication technologies, which are used in robotics. The second part includes the robot's design of construction, walking and electronics. The output of this work is the robot construction, which is controled using a computer application via wireless technology WiFi.
Description
Citation
KRAUS, V. Dvounohý kráčivý robot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále student zodpověděl doplňující otázky: 1) Obsahuje program nějaké algoritmy umožňující robotovi učit se?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO