Maticový LED display 8x64

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zabývá popisem LED diodových matic a způsobem jejich řízení. V projektu je popsána funkce řídících obvodu pro LED matice, funkce řadiče a způsoby programování mikrokontrolérů. To zahrnuje programování mikrokontrolérů přes USB a změny ve zdrojových kódech přes síť ethernet za pomoci modulu pro připojení k ethernetu, použití standartních sběrnic pro sériové přenosy a způsoby řízení LED diod pomocí příslušných knihoven. Cílem je nastínit řešení pro způsob řízení LED pomocí softwarové aplikace Windows a navrhnout komplexní sestavu obsahující všechny příslušné bloky, která zajistí jednoduchost ovládání pro nové uživatele.
The bachelor thesis describes what is a LED matrix and how to control them. The function of the control circuits for the LED matrixes, the function of the current controller and microcontroller programming method are delineates in the project. These include microcontroller programming via universal serial bus, changing source code parameters via local ethernet network with the ethernet connect module, using standard peripheral buses for serial transmissions and the ways of controlling LEDs using relevant libraries. Objective is to introduce a solution for LED controlling using the Windows software application and propose complex assembly includes all the necessary blocks, which provides simple operating for new users.
Description
Citation
MAREK, M. Maticový LED display 8x64 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) Ing. Boleslav Psota, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky v diskuzi: Jakým způsobem jste řešil generátor znaků (tvar znaků)? Kde jinde by se Váš výrobek mohl použít mimo výuku? Student otázky zodpověděl. Porovnejte svůj výrobek s komerčně dostupnými výrobky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO