Bezdrátový přenos zvuku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem práce je možnost využití modulu obvodu nRF24L01+ pro bezdrátový přenos zvuku, s co nejmenším možným zpožděním, co nejlepší spolehlivostí a co největší kvalitou přenášeného zvuku. První část se zabývá vnitřní strukturou zařízení pro bezdrátový přenos zvuku i v případě přenosu vícekanálového zvuku. S tím souvisí i popis procesu digitalizace zvuku a požadavků na výslednou kvalitu. Druhá část práce je zaměřena na popis bezdrátového modulu obvodu nRF24L01+, včetně jeho vnitřní struktury a způsobem fungování. Dále je zaměřen na porovnání modulu s ostatními na trhu, včetně výhod a nevýhod. Třetí část práce je zaměřena na návrh takového systému pro elektrickou kytaru.
The thesis deals mainly with the possibilities of using the module nRF24L01+ for the wireless sound transfer, with as low latency, good reliability and sound quality as possible. The first part of the thesis is devoted to the description of the device and its internal structure for wireless sound transfer, even in the case of transferring multichannel sound. The thesis also describes the sound digitalization process and its requirements for the final quality. The second part of this thesis is focused on the description of the wireless module nRF24L01+, including analyzing its internal structure and the way it works. A comparison to other wireless modules that are available on the market, including its advantages and disadvantages, is also provided. The third part of the thesis is devoted to the design of the described system for an electric guitar.
Description
Citation
JEŘÁBEK, V. Bezdrátový přenos zvuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) Proč byl použit zesilovač se záporným zesílením? 2) Jaké OZ byly použity vzhledem k šumovým vlastnostem? 3) Jaký typ modulace byl použit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO