Zesilovač 5.1

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem vícekanálového zesilovače. Jedná se o zesilovač 5.1, který je implementován do zesilovače od reprosoustavy Genius Home Theatre 5000, která má vstupní impedanci 8 ohmů. Výkon této soustavy je navržen na 120 W. Návrh se skládá ze směšovače, filtrů a výkonových zesilovačů. Hlasitost je ovládána digitálně přes procesor pro ovládání hlasitosti, který je řízen mikrokontrolérem. Na tento mikrokontrolér je napojen bluetooth modul pro případné bezdrátové ovládání hlasitosti přes technologii bluetooth a enkodér pro manuální ovládání hlasitosti.
This bachelor thesis describes the theory of amplifier and design of multichannel amplifier. It´s going on 5.1 amplifier, which will be implemented to amplifier from Genius Home Theatre company. This amplifier has 8 ohm`s input impedance. The power of this system will be designed to 120 W. The design consists of an mixer, filtres and power amplifier. The volume will be controlled digitally through volume controller, which will be controlled through microcontroller. On this microcontroller will be conected bluetooth module to control volume through Bluetooth and encoder to control volume manually.
Description
Citation
CHYTIL, L. Zesilovač 5.1 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) Na kolik odhadujete celkovou cenu? 2) Jaký je vstupní odpor invertujícího zesilovače s OZ? 3) Z jakého důvodu byl použit aktivní filtr místo pasivního? 4) Byla u dolních propustí ověřena frekvenční charakteristika? 5) Proč nebylo provedeno měření zkreslení? Jakým způsobem lze změřit nelineární zkreslení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO