Rozšířeni funkčnosti přístroje LaiPen

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je rozšíření funkčnosti přístroje LaiPen LP 100 o hlasové rozhraní tak, aby bylo uživateli usnadněno během práce s přístrojem zadávání názvů dřevin. Manuální výběr typu porostu u stávající verze přístroje je v praxi využíván zřídka z důvodu časové náročnosti. Výběr, začlenění a naprogramování hlasového modulu EasyVR 2.0 bylo tématem mé práce. Dále pak návrh ovládacího menu a kompletní integrace modulu do přístroje. Pro začlenění modulu do přístroje LaiPen bylo zapotřebí navrhnout modul, který bude zprostředkovávat komunikaci mezi procesorem a hlasovým modulem. Práce se tedy zabývá také návrhem převodníku druhů komunikace I2C/UART. Pro tento převodník byl vybrán mikrokontrolér Max3109, pro který bylo zapotřebí naprogramovat hlavní ovládací funkce.
The main goal of bachelor thesis was extending functionality of LaiPen LP 100 with voice recognition module, that would help to insert names of plants, while working with the device. Manual selection of vegetation is in the current version of the instrument barely used, cause of long time demands. Selecting, implementing and programming the voice recognition module EasyVR 2.0, was the topic of my work. Also the design of controlling menu and integration of the module to the LaiPen device. For the integration was necessary to design module, that would mediate communications between CPU and voice recognition module. The work includes also a design of I2C/UART convertor. For this design of the convertor was used microcontroller Max3109, that required to program main controlling functions.
Description
Citation
TRTÍLEK, J. Rozšířeni funkčnosti přístroje LaiPen [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) Ing. Boleslav Psota, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student seznámil státní záverečnou komisi s cílem a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky v diskuzi: Co je modul VR20, jaké jsou jeho vlastnosti a výhody, jaká je jeho dostupnost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO