Autonomní systém koupelnové klimatizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem, teoretickým rozborem a postupem realizace systému, který dle shromážděných dat adekvátně spíná vyhřívání topné podložky pod zrcadlem, odvětrávacího zařízení a dle potřeb otevírá a přivírá ventil topení a činí tak funkci termostatu. Cílem bylo zkonstruovat systém, který bude na základě získaných dat samostatně spínat periferie dle nastavených hodnot a reagovat tak na aktuální změny klimatických podmínek v měřeném místě. Dále se práce zabývá popisem jednotlivých součástí tohoto zařízení a jejich vzájemného zapojení. Jsou zde také uvedeny ukázky zdrojových kódů programů, které byly použity při tvorbě algoritmů v mikrokontroleru a správnou funkci PC aplikace.
The work deals with the design, theoretical analysis and implementation procedure of the system, which according to the collected data adequately switch heating mirrors pads, exhaust ventilation system, and according to the needs open and close the heating valve to work as a thermostat. The aim was to construct a system that is based on obtained data to separately switch peripherals according to set values and so respond to the current changes of climatic conditions in the measuring point. The work also explains the components of the device and their mutual involvement. It also lists examples of program code that were used to create algorithms in microcontroller and PC applications.
Description
Citation
ZAPLETAL, L. Autonomní systém koupelnové klimatizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále student zodpověděl doplňující otázky: 1) Proč nemáte v práci uveden žádný vývojový diagram pro software? 2) Jaké rozhraní používáte pro kominukaci se senzorem teploty a vlhkosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO