Návrh a optimalizace obchodní strategie na finančních trzích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a optimalizací obchodní strategie na forexových trzích a to především na měnový pár EURUSD. Strategie je založena na standardních technických indikátorech, následně je optimalizována a backtestována na historických datech. Práce popisuje její celý vývoj a jsou probrána hlavní úskalí, se kterými jsem se v průběhu tvorby musel postupně vypořádat.
This bachelor's thesis is concerned with the design and optimization of a trading strategy on Foreign Exchange – particularly on EURUSD currency pair. The strategy makes use of standard indicators used in technical analysis and is consequently optimized and backtested using history data. The thesis addresses both the development of such a strategy and the main pitfalls, ones with which I have came in contact with and had to solve, are discussed.
Description
Citation
POSPÍŠIL, P. Návrh a optimalizace obchodní strategie na finančních trzích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Dr. Chvátalová - V jakém prostředí modelujete grafy? - odpovězeno prof. Rejnuš - Je možné použít i jiný typ grafu místo svíčkového? - odpovězeno prof. Dostál - Které parametry jste optimalizoval? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO