Diagnostika vibrací elektrických strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem simulované nevyváženosti na úroveň vibrací asynchronního motoru. Nejprve je zaměřena úvodem do problematiky vibrací. Další částí je seznámení se s konstrukcí strojů a vznikem vibracích ve strojích. Seznámení se s metodami měření. Poslední částí je měření vibrací se simulovanou nevyvážeností.
Master’s thesis deals with the influence simulated unbalance vibration level asynchronous motor. First is focused introduction to the problem of vibration. Another part is introduction with machine construction and vibrations in machines. Introduction with methods of measurement. The last part is vibration measurements with simulated imbalances.
Description
Citation
HLAVÁČEK, T. Diagnostika vibrací elektrických strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Jiří Ovsík (člen)
Date of acceptance
2015-06-08
Defence
Jaké příčiny vibrací považujete za nejhorší? Kde je frekvenční hranice mezi vibracemi a infrazvukem, ultrazvukem? Jakým způsobem probíhalo měření? Počítal jste s nějakými přesnostmi měření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO