Elektrické vlastnosti kompozitních materiálů s mikročásticemi a nanočásticemi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá sledováním a porovnáváním elektrických vlastností mikro a nanokompozitních materiálů na bázi epoxidových pryskyřic v závislosti na teplotě. Jsou sledovány teplotní závislosti ztrátového činitele, relativní permitivity a vnitřní rezistivity.
This thesis study and compare electric properties of micro and nanocomposites based on epoxy resins depending on temperature. In this thesis are observed temperature dependences of the dissipation factor, relative permittivity and internal resistivity.
Description
Citation
DVOŘÁK, T. Elektrické vlastnosti kompozitních materiálů s mikročásticemi a nanočásticemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Petr Kosina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Jaké je náhradní schéma měřícího obvodu měřícího můstku? Jaké parametry je třeba znát pro zjištění hodnot ztrátového činitel? Jaký typ můstku byl použit automatický nebo poloautomatický? Jaký je vztah mezi relativní a komplexní permitivitou? Dle jakého kritéria byl zvolen nejvhodnější vzorek? Kolik vzorků jednoho typu bylo použito pro vyhodnocení? Popište způsob přípravy vzorků? Byla provedena charakterizace rozložení nanočástic v objemu vzorku? Jak velké byly mikročástice použité ve vzorcích? Při jaké frekvenci bylo měření provedeno? Čím se liší typy skel E sklo, D sklo, C sklo? Zabýval jste se teorií příměsí o velikosti nano? Byla provedena matematická analýza získaných grafů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO