Ultrazvuk v diagnostice materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem semestrálního projektu je prostudovat fyzikální základy ultraakustiky a seznámit se s možnostmi využití ultrazvuku v diagnostice materiálů. Dále se seznámit s funkcemi a obsluhou ultrazvukového zařízení EPOCH LT od firmy OLYMPUS a provést měření tloušťek a rychlostí šíření ultrazvuku u vybraných materiálů.
Objectives of the semestral project are to study the physical basis of ultra acoustic and comprehend the basics of ultrasound usage in diagnostic of materials. I should also become familiar with functions and usage of ultrasound device EPOCH LT made by OLYMPUS and perform measurement of thickness and speed of ultrasound spreading in selected materials.
Description
Citation
KRISTEK, M. Ultrazvuk v diagnostice materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Bude se lišit rychlost šíření ultrazvukového vlnění v identickém materiálu při použití sondy o různé frekvenci? Odvoďte jednotku akustické impedance. Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO