Senioři a jejich přístup k pravidelným pohybovým aktivitám

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá účastí a přístupem seniorů na pravidelných pohybových aktivitách. V teoretické části se zaměřuje na danou problematiku zlepšení účasti neaktivních seniorů na pohybových aktivitách a vymezuje klíčová slova. V praktické části jsou na základě analýzy prostředí a anketního šetření zpracovány výsledky, je poukázáno na možné nedostatky této problematiky a je navrženo vlastní řešení. Práce se zaměřuje na seniory města Brna a jeho blízkého okolí, kteří jsou v praktické části rozděleni na dvě skupiny. Účastníci Pohybového studia pro seniory, fungujícího v rámci Univerzity třetího věku na Vysokém učení technickém v Brně, jsou porovnáni se stejným vzorkem seniorů z Brna a blízkého okolí.
The thesis deals with the participation and access of seniors to the regular physical activities. The theoretical part is focused on the issue of improving the participation of inactive seniors in physical activities and also keywords are defined. The practical part presents the results of the questionnaire undertaken among seniors. There are certain shortcomings of this issue pointed out and some suggestions for possible solutions are presented. The thesis is focused on seniors in Brno and its surroundings. In the practical part these are divided into two groups. The participants of Exercise studio for seniors functioning at the University of the Third Age at Brno University of Technology are compared with the same sample of seniors from Brno and its surroundings.
Description
Citation
DVOŘÁČKOVÁ, K. Senioři a jejich přístup k pravidelným pohybovým aktivitám [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management v tělesné kultuře
Comittee
doc. PaedDr. Pavel Korvas, CSc. (předseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (místopředseda) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Otázky oponenta - zodpovězeno Mgr. Konečný: Je možné, na základě vámi zkoumaného vzorku, výsledky aplikovat obecně? - zodpovězeno doc. Korvas: Jaké jsou možné zdroje financování pro vaše návrhy? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO