Využití kombinace bakterií a řas pro čištění odpadních vod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře se stále se zdokonalujícími způsoby biologického čištění odpadních vod s využitím bakterií, řas a jejich kombinace. Dále také s velmi atraktivními možnostmi využití biomasy získané tímto čištěním v různých odvětvích, jako je energetika, chemie, farmacie a zemědělský průmysl. Druhá část této práce se týká technicko-ekonomické studie čištění odpadních vod s využitím kombinace bakterií a řas v konkrétní zadané lokalitě.
The aim of this bachelor's thesis is to introduce the reader to the ever improving methods of biological wastewater treatment with the use of bacteria, algae and combination of both. Further it elaborates on the promising ways of utilizing biomass gained from these treatments in various sectors, such as energetics, chemistry, pharmacy and agriculture. The second part of the thesis offers a techno-economic study of wastewater treatment using combination of bacteria and algae in a specifically assigned area.
Description
Citation
HLAVSOVÁ, B. Využití kombinace bakterií a řas pro čištění odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO