Realizace nosných konstrukcí hrubé vrchní stavby polyfunkčního domu v Brně-Bohunicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší etapu monolitických procesů horní hrubé stavby nosných konstrukcí železobetonového skeletu – polyfunkčního domu v městské části Brno-Bohunice. Z konstrukčního hlediska je skelet tvořen sloupy, zdivem ze ztraceného bednění, ztužujícím jádrem – monolitickými zdmi a stropy. Dům je částečně podsklepený, čtyřposchoďový a zakončený plochou střechou. Stavba bude po jejím dokončení komerčního a bytového charakteru. Jedná se o neexistující stavbu, podkladem pro práci je projekt převzatý z diplomové práce. Technologický předpis, harmonogram a rozpočet je vypracován v rámci řešení železobetonových konstrukcí a tak v návaznosti i vlastní návrh skladby bednících systémů PERI svislých a vodorovných konstrukcí a stanovení dob odbedňování v závislosti na ročním období.
Bachelor´s thesis deal with phase of cast-in-place concrete frame of upper construction of polyfunctional house in Brno-Bohunice. This phase contains monolitic columns, permanent formwork walls, reinforcing core walls and ceilings. House is half basement structure with four storeys and endings with flat roof. Own purpose is comercial and living character after structural works are finished. This specific structure is fictional and it is based on diploma thesis. This thesis contains technological perscription, schedule and budget, it is expanded of own design of PERI formwork of vertical and horizontal constructions, even time calculation to off taking formwork.
Description
Citation
PLACHÝ, J. Realizace nosných konstrukcí hrubé vrchní stavby polyfunkčního domu v Brně-Bohunicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO