Posouzení ekonomické efektivnosti nízkoenergetické výstavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je posouzení ekonomické efektivnosti nízkoenergetické výstavby. V práci je přiblížena problematika nízkoenergetické výstavby, její charakteristika, rozdělení, materiálové možnosti, metodika hodnocení a možnosti ekonomického posouzení ve vztahu k investičním nákladům. Praktická část práce se zaměřuje na srovnání investičních a provozních nákladů při výstavbě klasického a nízkoenergetického rodinného domu. V závěru práce je zpracován průzkum veřejnosti formou ankety, která se věnuje ochotě lidí investovat zvýšené finanční prostředky do nízkoenergetické výstavby za předpokladu budoucí úspory. Výstupem bakalářské práce bude výpočet návratnosti zvýšených - počátečních investic při výstavbě referenčního objektu v nízkoenergetickém variantě.
The aim of this thesis is to assess the economic efficiency of A low-energy construction. The paper focuses on low-energy construction, its characteristics, devision, material options, methodology of evaluation and possibility of economic assessment in regard to investment costs.The practical part of the Bachelor paper focuses on comparing the investment and operating costs for the construction of low-energy house to a classic one. Further, there is a survey of public opinion researched in the form of opinion poll, which deals with the willingness to investmore money in a low-energy construction with a hope for future savings. The outcome of this thesis will present the calculation of returnability of an investment on the construction of a reference object in a low-energy version.
Description
Citation
SOBOLA, M. Posouzení ekonomické efektivnosti nízkoenergetické výstavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO