Výzkum a vývoj zálivkových a kotvících hmot

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Moderní kotevní a zálivkové systémy jsou dnes na vysoké úrovni a používají se v mnoha odvětvích průmyslu. Tato práce se zabývá zhodnocením současného stavu v oblasti kotevních a zálivkových systémů, rešerší současně používaných materiálových bází, postupů zkoušení a legislativních předpisů. Především je práce zaměřena na oblast chemických kotvících a zálivkových hmot s využitím v průmyslových provozech s extrémním zatížením, pro které bude navržen nový postup zkoušení těchto materiálů a vstupních surovin. Závěrem práce je návrh nových optimálních receptur kotvících a zálivkových hmot pro využití v průmyslových provozech s extrémním zatížením včetně postupu jejich aplikace.
Modern anchor and grout systems are now at a high level and they are used in many branches of industry. This thesis evaluates the current state of anchoring and grouting systems, research of currently used material basis, testing procedures and up to date legislation for these types of materials. Above all, the thesis is focused on the chemical types of anchor and grout materials for utilization in industrial production facilities with exposure to extreme loads, a new methodology for testing of these types of materials and input raw materials will be proposed. The final part of this thesis is a proposal of new optimum formulas for anchoring and grouting materials for utilization in industrial production facilities with exposure to extreme loads including the description of their applications.
Description
Citation
ŽLEBEK, T. Výzkum a vývoj zálivkových a kotvících hmot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO