Porovnání kalibračních vztahů pro stanovení pevnosti v tlaku různých typů betonů z nedestruktivních zkoušek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá porovnáním kalibračních vztahů pro určení pevnosti betonu v tlaku z nedestruktivního zkoušení. Uvádí postupy stanovení pevnosti betonu v tlaku ze zkoušení nedestruktivními metodami, mezi které patří metoda odrazových tvrdoměrů, ultrazvuková impulsová metoda a kombinovaná metoda SonReb pro různé druhy betonu. V rámci práce jsou popsané zkoušené druhy betonů, mezi které patří betony obyčejné, vysokohodnotné a vysokopevnostní, lehké a samozhutnitelné. V práci jsou dále popsány použité nedestruktivní metody určené k výpočtu pevnosti betonu v tlaku, podmínky jejich použití a české technické normy vztahující se k nedestruktivnímu zkoušení. K porovnání jsou využity kalibrační vztahy uvedené v technických normách, výrobci zkušebních zařízení a z odborné literatury.V práci jsou dále popsány použité nedestruktivní metody určené k výpočtu pevnosti betonu v tlaku, podmínky jejich použití a české technické normy vztahující se k nedestruktivnímu zkoušení. K porovnání jsou využity kalibrační vztahy uvedené v technických normách, výrobci zkušebních zařízení a z odborné literatury.
The bachelor thesis deals with the copmarison of calibration relationships for compressive strength of concrete by non-destructive testing. The work describes the methods for the determination of compressive strength of concrete obtained by non-destructive methods, including rebound hammer method, ultrasonic pulse method and combined SonReb method for various types of concrete. In thesis are described species tested concretes obtained normalweigt concrete, high-performance and high-strenght concrete, light-weight concrete and self-compacted concrete. In this work are described below used types of non-destructive testing, terms of use and czech technical standarts related with non-destructive testing. For the comparisons are utilized calibration relationships of technical standarts manufacturers of test equipment and specialised literature.
Description
Citation
KAPLAN, V. Porovnání kalibračních vztahů pro stanovení pevnosti v tlaku různých typů betonů z nedestruktivních zkoušek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO