Návrh jeřábových drah ve výrobní hale

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce je zaměřena na návrh a posouzení ocelových jeřábových drah pro dva samostatné jeřáby, a to o nosnosti 20 t, resp. 50/12,5 t. Hlavní nosník jeřábových drah je navržen jako svařovaný jednoose symetrický I průřez doplněný příhradovým vodorovným výztužným nosníkem. Jednotlivé jeřábové dráhy jsou umístěny v rámci objektu dvoulodní výrobní haly (v každé lodi jeden) o rozměrech 75 x 48 m a výšce 14,9 m. Objekt je umístěn v průmyslové oblasti Holešov a jeho nosná konstrukce je navržena z příčných vazeb skládajících se z plnostěnných svařovaných sloupů a příhradového vazníku. Prostorová tuhost haly je zajištěna ztužidly. Konstrukce jsou z oceli S 235. Při návrhu výrobní haly je pro posouzení použit pouze software Scia Engineer (rovinný model). Návrh a posouzení jeřábových drah je v celém rozsahu provedeno ručním výpočtem.
This work focuses on the design and assessment of the steel crane runways for two separated craneswith the capacity of 20 t, respectively 50/12.5 t. The main girder of the crane runway is designed as a welded uniaxially symmetric I-section consist a lattice horizontal reinforcing beam. The individual crane tracks are located within the building two-aisle production hall (one in each boat) with dimensions of 75 x 48 m and height of 14.9 meters. The building is located in an industrial area Holešov and its supporting structure is designed from crosslinks consisting of solid-welded columns and truss. Spatial rigidity of the hall is provided by tension bracings. The structures are made of the steel S 235. For designing of a production hall (for the assessment) it is only software Scia Engineer (planar model) used. The design and evaluation of crane runways are compute by hand calculation.
Description
Citation
LOBREIS, J. Návrh jeřábových drah ve výrobní hale [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO