Monolitický železobetonový rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je novostavba monolitického rodinného domu v Křepicích u Hustopečí. Jedná se o dvoupodlažní, nepodsklepený objekt. Tvar a výškové osazení objektu se přizpůsobuje niveletě pozemku. Dům bude sloužit k bydlení čtyřčlenné rodiny. Hlavní vstup do objektu je ze severní strany ve výškové úrovni 1NP. Součástí domu je také garáž pro dvě osobní auta. Hlavní pobytové místnosti jsou orientovány na jižní a východní stranu. Svislé nosné konstrukce jsou tvořeny monolitickým železobetonem, stejně tak i schodiště. Příčky jsou z keramických tvárnic. Stropní konstrukce jsou ocelobetonové a střecha je pultová. Hlavním prvkem tohoto rodinného domu jsou velká okna směřující do zahrady a propojující dům s okolním prostředím. Projekt byl zpracován pomocí počítačového softwaru ArchiCAD 16.
The subject of this bachelor thesis is a newly built cast-in-place detached house in the village called Křepice u Hustopečí. It is a double-storey building without cellar. The shape and height position of the house is adapted to vertical alignment of the ground. The house is designed for four family members. The main entrance to the building is from the north side in the first floor level. The garage for two cars is a part of the house. The main residential rooms are situated to the south and east side of the building. Vertical load-bearing structures are made of a cast-in-place reinforced concrete as well as staircase. Partitions are made of clay blocks. The floor structures are composite steel and concrete structures and the roof is mono-pitched. The dominant elements of this detached house are big windows leading to the garden and connecting the house with the surrounding environment. The project was processed by computer software ArchiCAD 16.
Description
Citation
KOŽDOŇ, J. Monolitický železobetonový rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO