Přestavba křižovatky v Ústí nad Orlicí na nám. Svobody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je úprava stávající křižovatky na nám. Svobody v Ústí nad Orlicí. Stávající stav je nevyhovující z dopravně-bezpečnostního hlediska. Problematické je odbočování vozidel z ulice Tvardkova do ulice 17. listopadu a následné překážení vozidlům odbočujícím z ulice Letohradská do ulice Tvardkovy. Dále je problematické umístění autobusové zastávky a nebezpečný pohyb chodců po křižovatce. Obsahem bakalářské práce je návrh zlepšení přehlednosti křižovatky- výstavbou okružní křižovatky.
The aim of this bachelor thesis is a change of the existing crossroad in Svoboda Square in Ústí nad Orlicí. The current state of the crossroad is inconvenient from a traffic safety point of view. It is problematic when the cars turn into 17 Listopadu Street from Tvardkova Street and hinder the cars going into Tvardkova Street from Letohradská Street. Furthermore, the location of the bus station is inappropriate and pedestrians who cross the street are in danger. The content of this thesis is to propose improvements of clarity by the construction of the roundabout.
Description
Citation
SUCHOMEL, L. Přestavba křižovatky v Ústí nad Orlicí na nám. Svobody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO