Diagnostické metody pro hodnocení stavu dřevěných konstrukcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce je se zabývá diagnostickými metodami a metodikou průzkumu dřevěných konstrukcí. Teoretická část je zaměřena na dřevo jako konstrukční materiál, jeho vady, fyzikální a mechanické vlastnosti, přehled používaných diagnostických metod a jejich vhodnost použití. V praktické části popisuji provedenou diagnostiku prvku dřevěné konstrukce se zaměřením na porovnání výsledků metody měření rychlosti šíření ultrazvukových vln a vybraných fyzikálních a mechanických vlastností dřeva.
This thesis is dealing with diagnostic methods and methodics of research of timber constructions. Theoretical part is focusing on timber as material for constructions, it's defects, physical and mechanical properties, overview of diagnostic methods and their appropriateness of use. In practical part I am describing performed diagnosis of element of timber construction with focusing on comparing transfer speed of the ultrasonic waves to selected mechanical and physical properties.
Description
Citation
ŠTĚPÁNEK, J. Diagnostické metody pro hodnocení stavu dřevěných konstrukcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO