Využití malo-profilové kanalizace pro odvádění odpadních vod z obcí do 500 EO.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce předkládá varianty dopravy odpadních vod v České republice. Zaměřuje se jak na tradiční způsoby odvádění odpadní vody, tak i na alternativní. Hlavní cíl práce je popis fungování jednotlivých částí, zásady návrhu, konstrukce, provoz a údržba kanalizace maloprofilové, která by mohla přinést nové variantní řešení odkanalizování především pro obce do 500 EO. Návrh je demonstrován v místní části města Zlína - Chlum. Součástí práce je také orientační finanční srovnání dvou kanalizačních systémů – gravitačního a maloprofilového.
Bachelor thesis presents methods of conveying wastewater in Czech Republic. Focusing both on traditional ways of removing wastewater, as well as alternative. The main goal is description of functioning of individual parts, design principles, construction, operation and maintance of small diameter gravity sewerage system, which would provide new solution of draining sewage for municipalities up to 500 PT. The design is demonstrated in local part of city Zlín – Chlum. The thesis also contains indicative financial comparison of two sewerage systems – conventional and small diameter gravity sewerage system.
Description
Citation
ŽÁČEK, J. Využití malo-profilové kanalizace pro odvádění odpadních vod z obcí do 500 EO. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO