Zvyšování trvanlivosti cementotřískových desek pomocí povrchových úprav

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
I v moderním stavitelství se stále uplatňují materiály na bázi přírodních obnovitelných surovin. Vzhledem k jejich charakteru vykazují citlivost vůči povětrnostním vlivům, např. jde o jejich trvanlivost, objemovou stálost atd. Vhodnou povrchovou úpravou těchto materiálů lze docílit redukce těchto nežádoucích vlastností. V rámci bakalářské práce byly zhodnoceny aktuálně používané typy povrchových úprav a jejich nanášení s cílem eliminace nepříznivého působení, jako je například mráz, chemické rozmrazovací látky nebo chemikálie.
Materials based on renewable rew materials are even in modern architecture still applied. Due to their nature exhibit sensitivity to weathering, e.g. in terms of their durability, volume stability etc. These undesirable charakteristics can be achieved by suitable finish. Within thesis were evaluated currently used types of coatings and their application in order to eliminate the adverse effects, such as frost, chemical deicing agents or chemicals.
Description
Citation
ZRZA, O. Zvyšování trvanlivosti cementotřískových desek pomocí povrchových úprav [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO