Návrh technologie vícedrážkové řemenice pro stolní provedení kotoučové pily.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia předkládá návrh technologie vícedrážkové řemenice pro stolní provedení kotoučové pily. V rámci práce je zpracován návrh výroby součásti pro kusovou a sériovou výrobu, dále volba polotovaru, zpracování a popis jednotlivých operací výroby, včetně použitého nářadí pro kusovou i sériovou výrobu, návrh výrobního pracoviště pro sériovou výrobu a vyhodnocení navržených variant výroby . Tato bakalářská práce byla vypracována na základě teoretických vědomostí získaných při studiu na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně a vlastních zkušeností.
The project developed within the bachelor's degree by the pulley multiple groove design of the technology for desktop performance circular saws. The design work is finished the production of components for the piece and batch production, the choice of the intermediate processing and description of manufacturing operations, including tools used for the single and series production, production design work for production and evaluation of the proposed variants of the production. This thesis has been developed on the basis of the theoretical knowledge gained while studying at the Faculty of Mechanical Engineering in Brno and personal experiences.
Description
Citation
KORYČAN, J. Návrh technologie vícedrážkové řemenice pro stolní provedení kotoučové pily. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Josef Sedlák, CSc. (člen) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
V rámci technologického postupu máte uvedená třídníková čísla strojů. Můžete upřesnit třídníkové číslo soustruhu, který používáte? Návrh NC programu vychází ze základních ISO funkcí. Můžete upřesnit řádky s výměnou nástrojů a do kterého řádku programu byste doplnil adresu konstantní řezné rychlosti? Jak bylo voleno množství drážek u zvolené součásti? Jak by probíhalo vyvažování řemenice pro použití ve vysokých otáčkách? Jak byl volen a na základě čeho bylo rozhodnuto o materiálu pro řemenici? Jak byste vysvětlil pojem „Náklady na personál“ který uvádíte v práci? Student otázky zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO