Směrnice pro vedení účetnictví obchodní korporace a její daňové aspekty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou vnitřních směrnic ve společnosti COMGUARD s.r.o. První část je zaměřena na teoretická východiska tvorby vnitropodnikových směrnic v oblasti účetnictví, a to především na platnou legislativní úpravu. V další části je představena společnost COMGUARD s.r.o. a předložen návrh směrnic pro vedení účetnictví v této společnosti. Cílem práce je vypracovat návrh směrnic, který bude v souladu s platnými právními předpisy a vnitropodnikovými potřebami.
The Bachelor’s thesis deals with problems of internal directives in company COMGUARD s.r.o. The first part focuses on the theoretical base of internal directives in the sphere of accounting, and primarily focuses on current legislation. In the next part is introduced the company COMGUARD s.r.o. and proposed directives for accounting management at the company. The aim of this written work is to propose such directives that will be in keeping with current legislation and internal requirements.
Description
Citation
MARHOLD, P. Směrnice pro vedení účetnictví obchodní korporace a její daňové aspekty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marie Jakubcová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Mgr. Helena Musilová (člen)
Date of acceptance
2015-09-16
Defence
otázky oponenta: odpovězeno Ing. Jakubcová: Byla společnost auditována? Které účetní směrnice má společnost vypracované? Jaké konkrétní věci řeší Vaše návrhy? Jakým způsobem se stanovuje kdo a za které části je odpovědný? - odpovězeno s výhradou Doc. Lajtkepová: Jaká je Vaše pozice ve společnosti? - odpovězeno Mgr. Musilová: Na str. 17 vyjmenováváte neaktuální zákon Obchodní zákoník. - neodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO