Návrh podnikatelského záměru pro založení penzionu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro ubytování. Práce obsahuje základní teoretické poznatky, které jsou následně převedeny a aplikovány v praxi. V práci nalezneme analýzu trhu a konkurenčního prostředí. Nakonec je zpracované ekonomické vyhodnocení zrealizování podnikatelského plánu.
The bachelor's thesis deals with a creating of a business plan pro accommodation. The thesis includes theoretical knowledge which is then transformed and applied into practice. In this thesis we can find analysis of the market and competition environment. Finally, it elaborates economic evaluation of implementing a business plan.
Description
Citation
DROZDOVÁ, T. Návrh podnikatelského záměru pro založení penzionu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marie Jakubcová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Mgr. Helena Musilová (člen)
Date of acceptance
2015-09-16
Defence
otázky vedoucího: odpovězeno otázky oponentky: odpovězeno Ing. Jakubcová: Z jakého důvodu je zápis do OR k 1. 10. 2015, ale zahájení podnikatelské činnosti plánujete až 1. 1. 2016? Z jakého důvodu plánujete výkaz zisků a ztráty pro rok 2015? V práci jsou uvedeny údaje platné do roku 2013. Jaké jsou finanční jednotky v tabulkách práce? Jaký dopad na výpočet daně má ztráta z minulých let? Jaké odpisy jste v práci použila? Je možné použít daňové odpisy pro finanční plánování? - odpovězeno s výhradou Mgr. Musilová: Na str. 43 uvádíte, že jedna ze společnic má živnostenské oprávnění. Je to správně? Kdo toto oprávnění musí vlastnit? - odpovězeno Ing. Karas: Jaký je závěr Vaší práce? Bude se podnikatelský plán realizovat? Jak budete postupovat v případech, že nějaké riziko nastane s 90 % pravděpodobností? Jaká je Vaše hlavní konkurenční výhoda? - částečně odpovězeno Doc. Lajtkepová: Z jakého důvodu bych si měla vybrat Váš penzion? - odpovězeno s výhradou Ing. Dvořáková: Bude součástí Vašeho penzionu i wellness? Přemýšlela jste o úvěru? - odpovězeno s výhradou Hodnocení práce komisí: Práce vykazuje formální a obsahové nedostatky. Je na hranici obhajitelnosti. Studentka částečně odpověděla otázky vedoucího a oponenta. Studentka při obhajově objasnila hlavní nedostatky práce uvedené v posudcích a v otázkách při obsahlé rozpravě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO