Řešení technologie při výrobě odlitku v malé strojírenské firmě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na navržení a optimalizace slévárenské technologie odlitku a výroby konkrétního modelu pro daný odlitek. Návrh technologie a sestavení soustavy formy ve 3D za pomocí CAD sytému. Simulace lití v CAE systému MAGMAsoft® a vyhodnocení navržené technologie odlitku. Výroba modelu za pomocí CAD/CAM software a obráběcího CNC stroje se zaměřením na 3-osé a 5-osé třískové obrábění. Ekonomické přínosy pro firmu.
The dissertation work focuses on the design and optimization of the castings and foundry technology and the production a particular model for the casting. The technology proposal and the pattern set building in 3D using CAD system. The casting simulation in CAE MAGMAsoft® system and evaluation of the proposed casting technology. Production of the pattern using CAD/CAM software and CNC machine tools with a focus on 3-axis and 5-axis machining. The economic benefits for the company.
Description
Citation
GULDA, J. Řešení technologie při výrobě odlitku v malé strojírenské firmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Ing. Oto Barborák, CSc. (člen) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Diplomat seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Otázka 1: Jaké jsou problémy při obrábění dřeva? Otázka 2: Z jakého materiálu je daný odlitek?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO