Měření doby dozvuku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o problematice měření doby dozvuku uzavřených prostorů. V práci jsou popsány dvě metody vyhodnocení — metoda integrované impulsní odezvy a metoda přerušovaného šumu. Data byla nahrána pomocí zvukového modulu Photon+ a softwaru RT Pro 7.1. Praktickou část práce tvoří mimo jiné realizace vyhodnocovacího programu v prostředí Matlab. Hlavním výstupem práce je výpočet dozvukových křivek a doby dozvuku. Na základě zjištěných hodnot jsou metody porovnány.
This bachelor thesis deals with issues concerning measuring of reverberation time in closed rooms. Two evaluation methods are described in this thesis; integrated impulse response method and interrupted noise method. Data were recorded with the aid of acoustic module Photon+ and RT Pro 7.1. software. Practical part comprises implementation of evaluation programme in Matlab environment. Computation of reverberation curves is a major output of the thesis. Individual methods are compared on the basis of discovered figures.
Description
Citation
HOŘÁK, P. Měření doby dozvuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
> Dr. Charvát vznesl připomínky a doporučení k provedení prezentace. Dále se dr. Charvát dotázal na to, co je to růžový šum. > Doc. Štětina vznesl připomínky k formálním nedostatkům práce. > Dr. Jaroš vytknul příliš velké okraje, které jsou v rozporu s formálními požadavky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO