Výroba odlitků ze slitin železných a neželezných kovů odstředivým litím

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je podat ucelený výklad o slévárenské technologii odstředivého lití. Popisuje proces a jeho parametry, síly působící na roztavený kov, základní principy a metody. Zmíněny jsou i typy používaných forem. Důraz je kladen na odlévané materiály. Dále jsou pokryty výhody a zápory odstředivé metody a uvedeny větší české slévárny s jejich aktuálními možnostmi výroby.
The goal is to give a comprehensive explanation of centrifugal casting technology. It describes the process and its parameters, the forces acting on the molten metal, the basic principles and methods. There are also mentioned the types of forms used. Emphasis is placed on the cast materials. Furthermore, there are covered all benefits and drawbacks of centrifugal method and shown some larger Czech foundries with their current production capabilities.
Description
Citation
VIRGL, V. Výroba odlitků ze slitin železných a neželezných kovů odstředivým litím [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Šenberger, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Cupák, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Muselík (člen) Ing. Zbyněk Kuzma (člen) Ing. Ondřej Bouška (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Průběh a hodnocení obhajoby bakalářské práce: Student představil komisi nejprve svou práci pomocí prezentace. Následně byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta, včetně jeho dotazů. Poté byly pokládány dotazy a připomínky k obhajobě bakalářské práce: 1. Jaké jsou základní typy grafitu v litinách? 2. Jak jste přišel na porezní vrstvu uvedenou na str. 24? 3. Proč jsou mechanické vlasnosti lepší u rotačně litých součástí? 4. Má odstředivé lití na drsnost a jakost povrchu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO