Proces ekologické recyklace automobilů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľom bakalárskej práce bolo ucelene podať informácie o procese ekologickej recyklácie automobilov vzhľadom na konštrukciu automobilu a znovupoužitie získaných materiálov za účelom eliminácie vzniku nebezpečných odpadov. V práci sú zhrnuté súčasné poznatky ekologickej recyklácie ako aj ich vývin do budúcna, taktiež sú v nej kapitoly venované legislatívnej stránke, podľa ktorej sa recyklácia riadi a popis technologického postupu procesu likvidácie.
The whole goal of bachelor work was coherently give information about a process of ecological recycling of vehicles given a construction of vehicles and reuse of obtain materials which eliminate formation dangerous scraps. I included nowadays findings in ecological recyclation and future growth in my work. Also I worked on legislative sections which manage recycling. At the end I described whole technological procedure of recycling disposal.
Description
Citation
HETTEŠ, Š. Proces ekologické recyklace automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svou závěrečnou prací. Otázky komise: Ja se vyvíjí životnost vozidel a je to nějak zahrnuto v přístupech k recyklaci vyřazených vozidel? Student přednesl svoje stanovisko, se kterým se lze souhlasit. Jak probíhá recyklace resp. demontáž vozidla? Student se orientoval a odpověděl bez výhrad. Která z norem je přísnější? Evropská nebo česká? Zodpovězeno správně. Jaké jsou normované spotřeby v technickém průkazu vozidla? Odpovězeno. Jak funguje recyklace pneumatik, jak je to se stárnutím preumatik? Odpovězeno správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO