Modulární redakční systém v ASP.NET

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsah práce je zaměřený na návrh redakčního systému na základě všeobecných požadavek kladených na systémy se správou obsahu. O těchto základních všeobecných požadavcích a o možnostech správy systému se správou obsahu pojednává první kapitola. V té jsou také popsané možnosti jejich vypracování s konkrétními výhodami, které přinášejí. Systém je realizovaný prostřednictvím technologie ASP.NET, která je součástí masivní platformy .NET Frameworku, zastřešující i mnohé jiné technologie využité při realizaci projektu. Technologie využité při vývoji aplikace jsou obsahem druhé kapitoly. Správa obsahu navrhované aplikace by nebyla možná bez funkční databáze, které se věnuje třetí kapitola. Pro vyvíjenou aplikaci byl zvolený relační databázový model, fungující na klient - server komunikaci pomocí SQL dotazů. Čtvrtá kapitola je věnovaná samotné tvorbě aplikace představované jednoduchým rozhraním pro synchronizaci účasti na událostech přihlášených uživatelů. Obsahuje návrh databázi a popis jednotlivých částí aplikace. Poslední kapitola je zaměřena na bezpečnostní stránku projektu s popisem možných existujících hrozeb a vlastních řešení. Vizuální stránka celé aplikace a její součástí je zaznamenaná v přílohách.
This bachelor thesis contains a proposal of a content management system, created according to the standards usually required of systems working with content management, these standards are the object of the opening chapter. In this chapter, options of the realization and their advantages are also discussed. The system is realized through ASP.NET, which is a part of a bigger .NET Framework, a platform, which also comprises of some additional technologies, which were used in the project. The technologies used during the application development are discussed in the second chapter. The content management in the proposed application would not be possible without a functional database, which the third chapter describes. A relational database model based on a client-server communication using SQL inquiries was selected for the developed application. The fourth chapter is dedicated to the application creation itself, which is made of a simple interface for the synchronization of clients’ replies to the events of logged users. This chapter also contains a database proposal and a description of the individual application content. The final chapter is dedicated to the security of the project along with the potential risks description and their existing or proposed solutions. The appendices shows the visual part of application and it’s components.
Description
Citation
MICHALOVIČ, M. Modulární redakční systém v ASP.NET [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Petra Lambertová (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Popište a vysvětlete co se skrývá pod zkratkami CLR, CLS a CTS, které souvísí s prostředím .NET. Popište modulární jádro aplikace a jaké jste navrhl rozhraní pro jednotlivé moduly, aby bylo možné systém jednoduše rozšířit. Popište, jak je možné přidělit uživateli role. Jaká oprávnění mají jednotlivé role? Porovnával jste funkce Vašeho systému s ostatními již používanými redakčními systémy? Jaké bude využití Vaší práce? V jaké části používáte hashovací funkci a časové razítko?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO