Výkon realitní činnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Hlavním motivem vzniku práce je, že realitní kanceláře a pracovníci vykonávající realitní činnost jsou negativně vnímány společností. Předpokládáme, že pochybení realitních subjektů, často zmiňované v médiích, je způsobeno nedostatečnou profesní odborností. Proto se zabýváme problematikou úrovně kvalifikovaného vzdělání u pracovníků pohybujících se na realitním trhu v České republice. Na vzorku 244 respondentů zjišťujeme úroveň profesní odbornosti. Práce poukazuje a porovnává legislativní normy a kritéria pro výkon realitní činnosti v ČR a v zahraničí. Dále mapuje aktivity vedoucí ke zkvalitnění odborných znalostí a snahy o změnu legislativy, která by vedla obecně k řízenému zvýšení odbornosti segmentu realitního trhu. Dotýká se, zkoumá a pokouší se definovat základní sloupce odborných znalostí nezbytných pro kvalifikovaný výkon realitní činnosti.
The main motive of this work is that real estate agents and professionals engaged in real estate activities are negatively perceived by society. We assume that the professional misconduct of estate agencies, often mentioned in the media, is due to a lack of professional expertise. Therefore, we deal with the issue of education level of skilled workers at the real estate market in the Czech Republic. In a sample of 72 respondents, we try to find the level of professional expertise. This thesis notes and compares legislative standards and criteria for the performance of real estate activity in the CR and abroad. Further maps initiatives to improve the expertise and efforts to change legislation that would generally lead to a controlled expertise increase of the real estate segment at the market. It touches, examines and attempts to define the basic columns of expertise required for qualified performance of real estate activities
Description
Citation
BOBKOVÁ, L. Výkon realitní činnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Petr Doležal (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO