Distribuce multimediálních dat v síti Internet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o přenosu multimediálních dat v síti Internet se zaměřením na tvorbu webových stránek s využitím aplikačních rozhraní API, která jsou dostupná na stránkách společnosti Google, a tvorbu nezávislého video portálu s použitím open-source skriptů ClipBucket a PHPmotion. Rozebírána je problematika přenosu video a audio dat s využitím webových prohlížečů. Jsou zde popsány protokoly a kodeky pro streamování videa ve webových prohlížečích. Podrobně je popsána především vlastní tvorba webových stránek se začleněním aplikací API přímo do zdrojového kódu HTML, a vytvoření nezávislého video portálu s kompletní konfigurací serveru pro hosting. Jako přílohy jsou uvedeny vytvořené webové stránky s video obsahem, nezávislý video portál, laboratorní cvičení na praktické vyzkoušení a začlenění multimediálního obsahu a praktická ukázka administrace video portálu.
The text of this work deals with multimedia data distribution over Internet with a focus on creating web pages using application APIs that are available on Google and creating an independent video portal using open-source scripts ClipBucket and PHPmotion. There are analyzed problems of transmission of video and audio data using Web browsers. There are described protocols and codecs for video streaming in web browsers. In details it is described creating of Web sites with the inclusion of application API directly into the HTML source code and creating an independent video portal with a complete configuration of the server for hosting. As an annex the created Web pages are listed with video content and laboratory exercises on the practical test and integration of multimedia content and the practical administraton of the video portal.
Description
Citation
VODÁK, R. Distribuce multimediálních dat v síti Internet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Petra Lambertová (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Proč ste si vybrali právě skripty ClipBucket a PHPmotion k vytvoření video portálu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO