Návrh synchronního motoru s permanetními magnety

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na návrh synchronního motoru s permanentními magnety. Jsou zde popsány základní vlastnosti synchronních motorů, permanentních magnetů a možnosti konstrukce. Práce je seřazena od obecného popisu, vlastností a principu funkce. Jsou zde zmíněny i výhody a nevýhody synchronních motorů s permanentními magnety. Hlavní část práce je návrh samotného synchronního motoru s různými modifikacemi. Návrh je realizován v programu Ansys Maxwell (modul RMxpert). Parametry motoru jsou zadány z programu Excel, kde je uveden kompletní výpočet vstupních a výstupních parametrů. Hodnoty jsou ověřeny z [11] . Cílem této práce jsou různé modifikace synchronního motoru a jeho analýza.
This thesis is bent proposal synchronic motor with permanent magnets. Here are described characteristic synchronic motors, permanent magnets and possibilites construction. This thesis is sorted from common description, feature and principle function. Here are also mentioned benefits and disadvantages synchronic motors with permanent magnets. Main volume of work is proposal synchronic motor with various modifications. Proposal is realized in program Ansys Maxwell (modulus RMxpert). Engine data are entered from program Excel, where is state full calculation input and output parameters. Value is tested from [11]. Aim those work are various modification synchronic motor and his analysis.
Description
Citation
PAVLÁČEK, J. Návrh synchronního motoru s permanetními magnety [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Krejčí (člen) Ing. Miroslav Skalka, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Návrh synchronního motoru s permanentními magnety. Student uvedl princip činnosti a konstrukční uspořádání synchronního stroje. Dále student uvedl použití těchto strojů a jednotlivé ztráty vznikající v tomto stroji. Student vypočet vstupní a výstupní parametry stroje v programu Microsoft Excel a získané výsledky použil k exportu dat do prostředí programu Ansoft Maxwell. Modifikoval jednotlivé parametry stroje a následně je vzájemně porovnal. Student odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO