Design vznášedla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V diplomové práci se věnuji návrhu designu vznášedla. Koncepce návrhu je malé vznášedlo pro osobní přepravu. Stylem vznášedlo zapadá mezi sportovní stroje. Interiér je navržen pro přepravu 4 osob a osobního nákladu. Hlavní náplní práce je exteriér vznášedla. Její součástí je ale i nástin řešení interiéru v základních rozměrech odpovídajícím antropometrickým rozměrům a jiným ergonomickým požadavkům.Výsledkem tedy je originální a osobité vznášedlo, které je vyřešeno z hlediska designu s ohledem na ergonomii a technologická omezení, která vznášedla přináší.
The Diploma thesis is dedicated to design of a hovercraft. The concept of design is a small hovercraft for personal use. The hovercraft is styled into a sports category. The interior is designed for 4 persons and personal luggage. Main part of the work is the exterior of the hovercraft. But it contains also a basic vision of interior solution with basic dimensions according to antropometric measures and other ergonomical criteria. So the result is original hovercraft, which is solved in area of design with regards for ergonomics and technological limitations, which hovercraft brings.
Description
Citation
LHOTSKÝ, M. Design vznášedla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) Karel Kobosil (místopředseda) prof. RNDr. Miroslav Doupovec, CSc., dr. h. c. (člen) doc. akad. soch. Peter Lehocký, ArtD (člen) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (člen) prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc. (člen) prof. akad. soch. Peter Paliatka, ArtD. (člen) PhDr. Jana Pavlíčková (člen) akad. soch. František Pelikán (člen) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (člen) akad. soch. Petr Svítil (člen) akad. soch. Zdeněk Zdařil (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO