Komunikační zařízení přes GSM/GPRS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá dálkovým přenosem dat s využitím technologií SMS a GPRS. Po stručné rešerši stávajících řešení je v práci navrženo a popsáno dálkové měření teploty a přenos dat prostřednictvím komunikačního modulu GSM/GPRS TM1 skrze síť GSM s využitím technologie GPRS. V reakci na konkrétní impuls modul odesílá SMS zprávy. Řešení je podrobně popsáno včetně konkrétního návrhu (HW i SW) zařízení pro přenos a zpracování dat s využitím mikroprocesoru ATmega 162. Zařízení dálkově komunikuje se serverem (PC), na kterém je zobrazována měřená teplota. Je popsán funkční vzorek, kterým byla ověřena správnost návrhu.
This master thesis deals with a data remote transmission by means of SMS and GPRS technology. The overview of current solutions is presented and then a remote temperature measurement and a data transmission employing a communication module GSM/GPRS TM1 through GSM network using GPRS technology is described. As a response to an impulse, the communication module sends SMS. The technical solution is described in details including HW and SW design of the data transfer and processing equipment using a ATmega 162 microprocessor. This equipment communicates with a server (PC), which displays the measured temperature. A prototype which was used for a validation of the design is also described.
Description
Citation
PREČAN, D. Komunikační zařízení přes GSM/GPRS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vondra, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Lze uživatelským způsobem nakonfigurovat teplotu varování a hysterezi? Pokud ano, jakým způsobem to lze provést? Jakým způsobem je možné si vybrat, zda budou data zasílána pomocí SMS zpráv nebo zasílána pomocí GSM/GPRS? Jak se mění šířka impulsů s teplotou? Čím jste dosáhl velkého teplotního nárůstu během měřených 30 minut?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO