Studie proveditelnosi veřejných stavebních projektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce byla napsána za účelem přiblížení problematiky studie proveditelnosti, jakožto hodnotícího dokumentu veřejných projektů a její dnešní vytváření v praxi. V teoretické části jsou vysvětleny jak veřejné projekty, jejich možnosti financování, tak také jedna z nákladových metod jejich hodnocení, tedy analýza užitků a nákladů. Je zde také přiblížena aplikace eCBA, která je dnes v mnoha regionech soudržnosti povinnou přílohou pro žádost o dotaci ze strukturálních fondů.Náplní praktické části je vytvoření studie proveditelnosti pro již realizovaný stavební projekt, a to nejenom její tradiční formy, ale také její vypracování v aplikaci eCBA, jejíž výstupy dnes plně nahrazují studii proveditelnosti právě v regionu soudržnosti Jihovýchod.
This work has been written to elucidate the problems of feasibility study, as valuating document of public projects and its creating in practice. In the theoretical part I have explained the public projects, possibility of their financing as well as one of the cost methods of their evaluation, e.g. cost benefit analysis. I have described the application eCBA, which is nowadays compulsory annex to application for subsidies from the structural sources in many cohesion regions. A content of the practical part is creating of the feasibility study for the construction project which has already been done. Not only its traditional forms but its development in application eCBA too. These outputs fully replace feasibility study just in cohesion region Southeast.
Description
Citation
HOLAKOVÁ, V. Studie proveditelnosi veřejných stavebních projektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 2 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO