Žabovřeské louky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Žabovřeské a Komínské louky jsou dle názvů rozděleny, ale v reálné krajině jde o jeden souvislý prostor rozšířeného říčního údolí. Prostor, jehož linie a charakter vytvářela po staletí řeka, a tak jsem se snažila nechat jej i nadále s řekou plynout. Veškerá důležitá členění prostoru se odehrávají souběžně s řekou, která sama člení louky na užší, intimnější, pravý břeh a prostornější, klidnější, levý břeh. Řeka určila liniový, průchozí charakter parku a zároveň vytyčila prostory – kruhy, v kterých se lidé zdrží. Plocha řešeného území je 140,1 ha.
Žabovřeské and Komínské meadows are divided acording to their names, but in the real landscape it is just only fluent space of large river valley. The space was created by river fo ages, so I let the space to float with the river. All important division of the space are done in parallel with the river, that itself classife the calm, narrower and more familiar right bank and more open, larger left bank of the river. The river shaped the linear charakter of the park and in the same time identify the circle – the space of stop in. The superficies of the area: 141,1 ha.
Description
Citation
MARKEVIČOVÁ, V. Žabovřeské louky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc.Ing.arch. Michal Hronský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Jan Hrubý, CSc. (člen) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) Ing. arch. Pavel Rada (člen) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-05-31
Defence
Studentka představila svůj projekt a reagovala na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO