Biometrie otisku prstu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o biometrii otisku prstu. Popisuje vznik a význam papilárních linií. Dále pojednává o významu a detekci singulárních bodů, pomocí nichž lze zařadit otisk prstů do jedné z klasifikačních tříd. Jejím obsahem je také výčet typů markantů a způsob jejich detekce. Jsou zde uvedeny základní metody srovnávání otisků prstů. Metoda porovnání pomocí markantů je v rámci práce realizována v prostředí Matlab.
This project deals with fingerprint biometrics. Describes the origin and significance of ridges. Project denote the significance and detection of singular points. The way of classication fingerprint to the vlase usány by the singular points. It contains a list of types of minutiae and their detection. There is basic methods for matching fingerprints. The minutae-based matching method is realize in program Matlab.
Description
Citation
FILLA, D. Biometrie otisku prstu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Dvořák, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Holčík, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) MUDr. František Horálek (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Úvodní přednáška Čtení posudků vedoucího a oponenta Diskuze: Prof. Holčík reagoval na oponentní posudek diplomové práce a ptal se na vytvořenou databázi snímků otisku prstů Student reagoval bez problémů. Dále se rozpravovalo o hardwarovém uspořádání přípravku Student odpovídal jasně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO