Nalezení fyzické pozice stanice v síti Internet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této diplomové práci se zabývám problematikou určení pozice počítače v síti Internet. Potřeba určité lokalizace počítačů vznikla v posledních několika letech z důvodu vzniku překryvných sítí. Pro tuto činnost existuje mnoho algoritmů. Moje práce se zabývá metodou King, která odhaduje vzdálenost mezi komunikujícími stanicemi pomocí stávajícího systému pro překlad doménových jmen. Cílem této práce je ověřit přesnost metody King na stanicích v experimentální síti PlanetLab, která poskytuje přístup na více než 1000 stanic rozmístěných po celém světě.
In this thesis I focus on finding the position of computers on the Internet. This need for locating computers originated in the last several years through the creation of overlay networks. For this activity there are many algorithms. This paper describes the King method that estimated the distance between communicating stations by using the domain name system. The aim of this work is to verify the accuracy of the King method in experimental PlanetLab network. This network provides access for more than 1000 stations worldwide.
Description
Citation
KOPEČEK, T. Nalezení fyzické pozice stanice v síti Internet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (místopředseda) Ing. Zdeňka Chmelíková, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Je možné (dle ujištěných vlastností sítě) se spolehnout na přepočet odezvy příkazu ping [ms] na kilometry [km]? Kde dále je možné uplatnit výsledky výzkumu? Kdo na vaše poznatky může dále vhodně navázat? Upřesnit "v rámci světa nepřesné". Co se zbývající 1/3 stanic v závěru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO