Modul elektrické zabezpečovací ústředny s komunikátorem Ethernet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem ústředny elektrické zabezpečovací signalizace, vybavené rozhraním Ethernet. Jsou rozebrána současná řešení ústředen elektrické zabezpečovací signalizace a současné způsoby využití komunikace pomocí standardů Ethernet, resp. TCP/IP, v zabezpečovací technice. Na základě ekonomické rozvahy byla následně zavržena možnost přímého připojování čidel EZS do sítě Ethernet. Pro dosažení co nejvyšší flexibility řešení byla zvolena nová koncepce ústředny elektrické zabezpečovací signalizace s volně programovatelným chováním pomocí sady skriptů v jazyce C, schopné samostatné práce i spolupráce více zařízení v síti LAN, kdy je funkce jednotlivých ústředen koordinována softwarově realizovanou nadřazenou ústřednou. Ústředna uvedené koncepce byla realizována a její funkce byla úspěšně odzkoušena.
This diploma thesis deals with a design of a burglar alarm control panel, equipped with an Ethernet interface. The thesis contains a discusson of present solutions of control panels and of present usage of Ethernet communication. An idea of sensors, directly connected to LAN, was discarded on basis of a component price survey. Finally, a new concept of the panel has been chosen. This concept allows a free definition of internal logic using a C-like scripting and provides a possibility to create a network of these panels in a LAN network, using a software-only supervising main control panel. A new control panel following this concept was designed and succesfully tested.
Description
Citation
STRAŠIL, I. Modul elektrické zabezpečovací ústředny s komunikátorem Ethernet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Zoltán Nagy, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Žádné otázky
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO