PiezoLegs motor v lékařské aplikaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá objasněním základních pojmů týkajících se piezoelektrických motorů včetně principu piezoelektrického jevu. Analyzuje rychlosti pohybu PiezoWave motoru při zatěžování a hodnotí průběhy napájecího napětí dodané demo řídící jednotky. Dále se zabývá pohonem s krokovým a stejnosměrným motorem, srovnává je s piezoelektrickým motorem a vybírá nejvhodnější variantu pro pohon čerpadla umělého srdce. Dále seznamuje s prací v programu i-Speed 2 pro analýzu záběrů z rychlokamery a podává stručný návod k připojení, nastavení a programování pohonu připojeného k řídící jednotce EPOS P.
The Bachelor’s thesis is focused to explain of basic conceptions of piezoelectric motors including principles of piezoelectric effect. It is analysed velocities of movement of PiezoWave motor during loading and he is valued supply voltage of used demo driver. Then it is considered of drive with stepper motor and DC motor, it is compared them with piezoelectric motor and chosen the best alternate for the drive of a pump of the artificial heart. Then it is introduced with working in a program i-Speed 2 to analyzing of shots catch by the high speed video camera and it is given a basic manual to connecting, setting and programming of the drive connected to the EPOS P driving unit.
Description
Citation
PLASS, P. PiezoLegs motor v lékařské aplikaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Josef Lapčík, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Práce má celkově velmi dobrou úroveň.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO