Řízení EC motoru v programu LabVIEW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem mé bakalářské práce je seznámit se s programem LabVIEW, platformou CompactRIO a funkcemi, které nabízí, pro řízení EC motoru. Komplexní program od firmy National Instruments LabVIEW má širokou škálu uplatnění v průmyslových aplikacích od měření vlastností elektrických signálů, sběru dat, automatizaci vlastního měření, až po řízení různých motorů a aplikací. Navíc každý rok dochází k obnově a přichází se spoustou nových vylepšení, které zlepšují ještě více jeho funkce. K vlastnímu řízení používá platformu CompactRIO, do které se nahraje vytvořený program pro ovládání dané aplikace. Hlavní výhodou je, že uživatel má možnost si upravovat program dle své potřeby a nemusí odesílat řízení své aplikace k výrobci při každé změně ve zdrojovém kódu řídícího programu. CompactRIO obstarává nejen vlastní ovládání aplikace, ale je schopné i provádět měření pro běh programu potřebných hodnot.
The aim of my thesis is to become familiar with the program LabVIEW, CompactRIO platform and features it offers to control BLDC engine. A comprehensive program from National Instruments LabVIEW is used in a wide range of industrial applications ranging from measurement of electrical signals, data collection, automation of the measurement, to the control of various engines and applications. In addition, the program renews itself every year and as each new version comes with many new enhancements that improve its functionality even more. It use to actual control the CompactRIO platform, in which is loaded a program created to control the application. The main advantage is that the user has the option to modify the program according to their needs and he don’t have to send his applications to the manufacturer for each change in the source code of control program. CompactRIO caters to not only control your own applications, but is also able to measure the values needed to run the program.
Description
Citation
BULÍN, T. Řízení EC motoru v programu LabVIEW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Krejčí (člen) Ing. Miroslav Skalka, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Řízení EC motoru v programu LabView. Student seznámil komisi s programem LabView a platformou CompactRio. Student popsal zapojení, napájení a snímání polohy EC motoru. Dále uvedl blokový diagram programu pro řízení EC motoru a jeho možnosti. Student odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO