Kompletní návrh třípásmové reprosoustavy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje kompletní návrh třípásmové reprosoustavy. V úvodu jsou rozebrány základní teoretické poznatky k pochopení problematiky návrhu reproduktorové soustavy s ohledem na fyziologii slyšení, teorii akustiky, parametry reproduktorů, typy ozvučnic a použití výhybek. Dále jsou na základě vzorců vypočítány parametry reproduktorové ozvučnice a reproduktorových výhybek pro uvedené vlastnosti reproduktorů navrhované reprosoustavy. Návrh se také opírá o konkrétní měření impedančních vlastností zvolených reproduktorů. Na závěr jsou uvedeny veškeré podklady pro praktickou realizaci reprosoustavy.
This project describes complete design of Three-way speakers. The introduction discussed the basic theoretical knowledge to the understanding of loudspeaker system design issues with regard to the physiology of hearing, the theory of acoustics, speaker characteristics, types of enclosures and the use of switches. Furthermore, based on the formula calculated parameters of a loudspeaker cabinet and speaker points to the loudspeaker of the proposed speakers.The proposal also relies on the specific measurement properties of the selected speaker impedance. Finally all data are presented for practical implementation speakers.
Description
Citation
JALOVÝ, M. Kompletní návrh třípásmové reprosoustavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO