Lokalizace vad svarů jeřábů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce řeší problematiku kontroly vad svarů jeřábu. Cílem je rozbor nedestruktivních metod, sledování výskytu vad a jejich charakteru a návrh postupu opravy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je proveden rozbor jednotlivých metod nedestruktivního zkoušení, které jsou využívány pro kontrolu svarů na konkrétním nosníku. Její částí je i rozbor technologií svařování použitých při výrobě nosníku jeřábu. V praktické části jsou vyhodnoceny vady svarů použitím dvou metod nedestruktivního zkoušení. Dále je provedena statistika vad. V závěru jsou shrnuty a vyhodnoceny výsledky statistiky.
The diploma thesis deals with the problematics of weld defects of cranes localisation and check. The aim is to analyse non-destructive methods, monitor the occurence of defects and their form and also to suggest the procedure of correction. The work is divided into a theoretical and practical part. In the theoretical part, there is an analysis of individual methods of non-destructive testing that are used for weld check on a particular girder. There is also an analysis of welding technologies used when making a crane girder. The practical part deals with evaluation of weld defects using two methods of non-destructive testing. Furthermore, statistics of defects is realised. In conclusion, the statistics outcome is resumed and evaluated.
Description
Citation
ZÍKA, L. Lokalizace vad svarů jeřábů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (místopředseda) doc. Ing. Augustin Görög, Ph.D. (člen) doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D. (člen) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2012-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Z kolika kusů vzorků bychom statisticky vyhodnocovali počet vad? 2. Jeřáb, který jste uvedl ve své prezentaci se skutečně ohne tak výrazným způsobem? 3. Ohýbá se ve svaru či v ramenech? 4. Proč se svar převařuje dvakrát?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO